Non-profit ACLVB hekelt immobilisme regering met mannequin challenge

22/12/2016 - 15u

De vakbonden van de non-profit houden vandaag actie in Brussel. Een maand na hun vorige actie herinneren ze de federale en Vlaamse regering aan de beloftes die toen werden gemaakt.

Tijdens de manifestatie van 24 november tegen de besparingsmaatregelen en tegen een beleid zonder perspectief hadden premier Michel en de ministers De Block en Peeters de vakbonden laten weten dat ze het belang van de sector begrepen. Ze verzekerden een onderhandelingskalender te zullen vastleggen voor het overleg over een nieuw sociaal akkoord voor de werknemers van de non-profit.

"Eén maand later kunnen we alleen maar vaststellen dat er van die belofte nog niets is waargemaakt!", betreurt ACLVB. "Geen enkel initiatief werd genomen door de federale regering om de onderhandelingen  met de sociale partners op te starten. Er is zelfs nog geen kalender vastgelegd."

Bij de actie van vandaag aan het kabinet van minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block hielden de militanten van de ACLVB een mannequin challenge. Geen treffender manier om het immobilisme van de regering uit te beelden. "De minister blijft muisstil als het gaat over onze voorstellen … maar heeft klaarblijkelijk geen probleem om desastreuze besparingen door te duwen in de gezondheidssector, zoals bij de loopbaandagen voor het personeel." De betoging trok vervolgens ook naar de Vlaamse regering op het Martelarenplein.

"We moeten het vuur warmhouden", beseffen Bram Van Braeckevelt (ACLVB Vlaamse non-profitsectoren) en Gert Van Hees (ACLVB federale non-profitsectoren). "De Liberale Vakbond wil met de sectoren van de non-profit vooruit en niet achteruit!" 

Inmiddels werd de vakbonden toegezegd dat ze op 17 januari een eerste vergadering zullen hebben met de kabinetten van de bevoegde federale en Vlaamse ministers.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart