banner-voorzitter-gert-truyens.jpg

ACLVB zal Gert Truyens voorstellen als kandidaat-Voorzitter tijdens nationaal congres in november

09/06/2023 - 09u

Op 18 november 2023 zal, tijdens een nationaal congres, een nieuwe Nationaal Voorzitter verkozen worden. Gert Truyens, de huidige Vlaams Gewestsecretaris, stelde zich als enige kandidaat.

Nationaal Voorzitter, Mario Coppens, had reeds enige tijd geleden aangegeven om op het einde van zijn tweede mandaat te willen stoppen. De verkiezing van een nieuwe Voorzitter gebeurt bij de Liberale Vakbond door een Nationaal Congres dat samengesteld is uit de leden van het Nationaal Bureau, afgevaardigden aangeduid door de zones en afgevaardigden van de beroepsgroeperingen die tot de ACLVB behoren.

Gert Truyens is 55 jaar en studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen. Hij is reeds vanaf 2017 Vlaams Gewestsecretaris voor de ACLVB. In die hoedanigheid is hij nauw betrokken bij het Vlaams sociaal overleg als lid van het Dagelijks Bestuur van de SERV, lid van de Raad van Bestuur van VDAB en Syntra Vlaanderen. Daarnaast is hij o.a. ook verantwoordelijk voor de syndicale werking en de ledenvorming van ACLVB en daardoor ook sterk betrokken bij het sociaal overleg op sectoraal- en bedrijfsniveau.

Sinds 2005 bekleedde Gert Truyens ook nog achtereenvolgens de functie van Bestendig Secretaris, Zonesecretaris en Adjunct-Gewestsecretaris.

De Liberale Vakbond ACLVB groeit verkiezing na verkiezing en wil ook blijvend inzetten op een sterke dienstverlening voor haar leden.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart