banner-belastinggids.jpg

Belastingaangifte een klus? Maak het jezelf makkelijker

30/05/2017 - 10u

De belastingbrief begint stilaan op een belastingboekje te lijken: er staan liefst 75 codes meer op dan vorig jaar. Bespaar jezelf narigheid aan de hand van deze tips.

Op zoek naar de attesten van de afbetaling van je hypothecaire lening en premies betaald voor je levensverzekering? Je kan die informatie raadplegen via www.MyMinfin.be. In tax-on-web is er een nieuwe wizard die je bij dit stuk van de aangifte helpt. De wizard is er voor wie sinds 2005 heeft geleend voor zijn gezinswoning. Voor herfinancieringsleningen is de wizard vanaf eind mei beschikbaar.

Kies voor de elektronische belastingaangifte, dit jaar verloopt die nog eenvoudiger: je gaat in één scherm door je aangifte in tax-on-web en moet niet langer de verschillende vakken doorlopen. Een record van 320 codes is vooraf ingevuld. Je krijgt ook een overzicht van de codes die niet vooraf zijn ingevuld, maar waar je vorig jaar wel iets aangaf.
Voor 70% van de gebruikers via tax-on-web volstaan enkele klikken. 82% zou minder dan 20 codes gebruiken.

Vermijd klassieke fouten bij je aangifte. Vergeet niet om bepaalde (vervangings)inkomsten in te vullen, zorg dat je het aantal personen ten laste juist aangeeft (opgelet bij kinderen die zelf inkomsten hebben), vul de uitgaven die te maken hebben met een eigen of niet-eigen woning correct in, vul een eventuele vrijstelling in van je vergoedingen voor woon-werkverkeer en let erop niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen vrij te stellen.
 

Meer info?

Meer nuttige informatie vind je in de Belastinggids 2017 van ACLVB. Haal deze gratis brochure in het dichtstbijzijnde ACLVB-secretariaat. Of download de gids op www.aclvb.be/nl/publicaties .

In heel wat kantoren van de Liberale Vakbond kan je je laten bijstaan voor het invullen van je aangifte. Vraag naar de data van de zitdagen. 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart