Coach'Me wil expertise ter beschikking stellen van de werkzoekenden

18/07/2017 - 09u

Het slagen van dit project en de getuigenissen tijdens de tweede sessie bewijzen het nut van een project als Coach'Me.

Zoals vermeld in de Brusselse gegevens van het socio-economisch toezicht in 2015, bedroeg "de werkloosheid in 2012 10% voor de Brusselaars van Belgische origine, terwijl het 30% bedroeg voor mensen van Noord-Afrikaanse afkomst en 25% voor personen van andere Afrikaanse landen." Dit proefproject is opgezet om te vechten tegen discriminatie.

Als vakbond heeft de ACLVB een sleutelpositie in de arbeidswereld en we willen onze expertise ter beschikking stellen van de werkzoekenden. Het is belangrijk voor ons om een ​​netwerk te creëren en het sociaal isolement van werkzoekenden te doorbreken dankzij de aanwezigheid van de coaches voor elke activiteit.

Wij willen ontmoetingen tussen werkzoekenden en vakbondsvertegenwoordigers bevorderen om als een vakbond meer te zijn dan beheerders van werkloosheidsdossiers. Praktische hulp bij het zoeken naar een baan maakt deel uit van onze syndicale doelstellingen.

Het Brussels Gewest streeft naar een samenleving waarin iedereen dezelfde kansen krijgt. Alle burgers moeten in gelijke mate en zonder discriminatie worden behandeld, ongeacht geslacht, afkomst, hun identiteit, hun gezondheid, hun overtuigingen en filosofische of religieuze overtuiging, seksuele geaardheid. ...

Coach'Me is een tweetalig project. Wij richten ons zowel op Franse als op Nederlandse werkzoekenden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Als je hulp en ondersteuning nodig hebt, Coach’Me is er voor jou.

Er wordt van 2 tot 27 oktober een intensief en concreet programma van een maand georganiseerd.

Schrijf je in voor een infosessie

Schrijf je in per email of per telefoon voor de infosessie Poincarélaan 72 in Anderlecht

Data: op 5/9, 7/9, 11/9 of 12/09 van 9 tot 11 u..

Inschrijven: Aurélie Carette - 02/210.01.07 of aurelie.carette@aclvb.be

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart