Val van de regering: onzekerheid of kansen

19/12/2018 - 12u

Neen, bij de Liberale Vakbond zijn we niet blij met de val van een regering waarvan we veel beslissingen hebben aangevochten. We hopen dat  er geen nieuwe meerderheid zal samengesteld worden om de leeftijd van het eindeloopbaantijdskrediet te verhogen van 55 naar 60 jaar, om de degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen te verergeren en om de slechte manier om rekening te houden met de zware beroepen in de berekening van het pensioen op te leggen.

Dat gezegd zijnde, we houden ook niet van de politieke onzekerheid die het nemen van goede beslissingen belemmert voor werknemers en uitkeringsgerechtigden. De sociale partners moeten kunnen rekenen op een federale uitvoerende macht om de teksten toe te passen waarover zij unaniem positief advies hebben gegeven. Ze zullen een regering nodig hebben om bepaalde aspecten van het interprofessioneel akkoord 2019-2020 uit te voeren waarover zij onderhandelen.

We moeten de kans aangrijpen om te laten zien dat de sociale dialoog ook in tijden van crisis kan werken en dat werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers positieve en evenwichtige beslissingen kunnen nemen over het verhogen van de koopkracht, de duurzaamheid van loopbanen en de ondersteuning voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart