banner-vlaams-regionaal-comite-2022.jpg

Vlaams Regionaal Comité 2022 - Overleg werkt!

08/09/2022 - 16u

Vandaag - 8 september - vond het Vlaams Regionaal Comité van de ACLVB plaats in De Factorij in Zaventem, een site waar vroeger de chocoladefabriek van Suchard gehuisvest was die in de jaren ‘80 de deuren moest sluiten. De ideale setting dus voor onze positieve, oplossingsgerichte #vakbond om het te hebben over de uitdagingen op de #arbeidsmarkt. #VRC2022

Gert Truyens, Vlaams Gewestsecretaris, presenteerde traditiegetrouw het activiteitenverslag zodat onze afgevaardigden een totaalbeeld kregen van de vele ACLVB-initiatieven, denk maar aan onze talrijke infoavonden over diverse thema's, 20 jaar loopbaanbegeleiding, onze jongerenwerking FreeZbe, militantennieuws in een digitaal jasje en nog veel meer.

Een bijzonder moment was de FreeZbe-award die ging naar Onbeperkt Jobstudent, een organisatie die zich inzet om jongeren met een beperking aan een #studentenjob te helpen in een kansrijk bedrijf.

De Wet Major die het statuut van havenarbeider regelt, werd dit jaar 50 jaar, reden te meer om hier ook bij stil te staan. Ook toonde het Comité haar erkentelijkheid naar onze afgevaardigden die jarenlang het beste van zichzelf gaven voor onze ACLVB! Bedankt!

De adviseurs van de Vlaamse Regionale namen het woord over de krapte op de arbeidsmarkt. Wat zijn de oorzaken en hoe kunnen we hier een antwoord op bieden? Dit najaar worden onze leden ook geconsulteerd over hoe zij dit zien tijdens onze zonale overlegplatformen. Overleg werkt! #DNAACLVB

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart