banner-vlaams-gewestsecretaris-filip-lemberechts.jpg

Vlaamse Regionale van ACLVB kiest nieuwe Vlaams Gewestsecretaris Filip Lemberechts

04/04/2024 - 16u

"Klaar om versnelling hoger te schakelen!"

De Vlaamse Regionale van ACLVB verkoos gisteren Filip Lemberechts tot nieuw Vlaams Gewestsecretaris. Die treedt daarmee in de voetsporen van voormalig Gewestsecretaris Gert Truyens, die enkele maanden geleden Nationaal Voorzitter werd van ACLVB.

Filip Lemberechts is 41 en studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen. Tot nog toe was hij bij de Liberale Vakbond actief als zonesecretaris in Halle-Vilvoorde, en voorheen als Bestendig Secretaris en Verantwoordelijke Syndicale Ondersteuning binnen diezelfde zone.

De ACLVB heeft een Vlaamse, Brusselse en Waalse Regionale, elk bevoegd voor de materies die grondwettelijk worden toegewezen aan de gewesten. Filip Lemberechts wordt nu verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de Vlaamse Regionale. Samen met adjunct-Gewestsecretaris Thierry Vuchelen wil hij ACLVB verder op de kaart zetten in Vlaanderen, via een sterke strategie, een grotere visibiliteit en een meer laagdrempelige dienstverlening.

“Ik voel bij onze afgevaardigden en medewerkers dat ze klaar zijn om te schakelen naar een volgend niveau! Yes, we can!”, aldus Filip Lemberechts.
 

10 Prioritaire punten

De Vlaamse Regionale heeft alvast een Memorandum klaar voor de nieuwe Vlaamse Regering. Daarin worden 10 prioritaire punten naar voren geschoven die Vlaanderen moeten transformeren tot een warm Gewest, waar zowel economische als maatschappelijke welvaart excelleren. Zo dringt de Vlaamse Regionale aan op een intensief begeleidingstraject voor langdurig werkzoekenden en vraagt ze extra aandacht voor de eenpersoonsgezinnen.

 


 

 

Naar sociale verkiezingen met uniek profiel

Het Vlaams Regionaal Comité, dat op 3 april plaatsvond in C-mine te Genk, vormde ook het startschot van de stemcampagne voor de komende sociale verkiezingen. De Liberale Vakbond zal daarbij vooral inzetten op thema’s als koopkracht, werkzekerheid, een gezonde werk-privébalans en jobs die doorheen de hele loopbaan kwaliteitsvol zijn. Met meer dan 15 000 ACLVB-kandidaten in heel het land - een stijging van meer dan 5% ten opzichte van de vorige editie! - ziet de Liberale Vakbond de stemmenronde in mei alvast met vertrouwen tegemoet.

Filip Lemberechts: “Meer dan 15 000 kandidaten, ik vind dat fantastisch. Tegenwoordig lijkt het alsof je enkel kan scoren door te polariseren of te choqueren. Onze kandidaten daarentegen durven te kiezen voor een ander verhaal. Ze beogen impact voor werknemers door middel van een constructieve dialoog met de werkgever. Zo maken ACLVB-afgevaardigden het verschil. Meer dan ooit willen we de stem van de werknemers in de bedrijven laten weerklinken, bij ons staan zij op de eerste plaats!”

(klik op de foto voor een grotere versie)

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart