Wereldcongres IVV: belang van vakbonden en goede arbeidsrechten

03/12/2018 - 15u

Op zondag 2 december vierden meer dan 1200 vakbondsafgevaardigden samen met tal van hooggeplaatsten de aftrap van het 4de Wereldcongres van het  Internationaal Vakverbond (IVV). Onder de klinkende noten van kleurrijke wereldmuziek werd de toon gezet voor de komende week.

Het Congres werd geopend door de voorzitster van de Deense vakbond Landsorganisationen i Danmark, gevolgd door een toespraak van de Deense Premier en de burgemeester van Kopenhagen. Deze gaven elk speciale aandacht aan het belang van vakbonden en goede arbeidsrechten.

Hierbij aansluitend nam de uittredende IVV-president João Antonio Felicio het woord. Hij verwijst naar de successen van het IVV de afgelopen 4 jaar, maar ook de uitdagingen die op ons afkomen. Wij hebben solidariteit meer dan ooit nodig.  
Tenslotte volgt een sterke oproep door de IAO-directeur-generaal, Guy Ryder, aan de afgevaardigden om volgend jaar de viering van 100 jaar Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) aan te grijpen om een toekomst van waardig werk uit te bouwen, een toekomst die wij als vakbonden willen realiseren!

Meer weten?

Blijf op de hoogte, bekijk de IVV “live stream” via https://congress2018.ituc-csi.org/ en volg op twitter #ITUC18.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart