Wettelijk pensioen is de taart, tweede pijler de slagroom en individueel pensioensparen de kers op de taart

14/01/2014 - 10u

Jan Vercamst, Nationaal Voorzitter: “De Liberale Vakbond ACLVB gelooft in de werking van de drie pensioenpijlers”De ACLVB vindt dat een fatsoenlijk wettelijk pensioen voor iedereen het allerbelangrijkste is. Momenteel zijn die te laag.

Daarnaast is de Liberale Vakbond ook altijd voorstander geweest van een aanvullend pensioenstelsel op niveau van sectoren en bedrijven.  Tenslotte vindt de ACLVB dat mensen die werk hebben en een extra appeltje voor de dorst opzij willen leggen, hier ook in gestimuleerd moeten worden.

België zit met zijn lage pensioenbedragen in de staart van het Europees peloton.  Veel gepensioneerden flirten met de armoedegrens en meer dan een vijfde zit er zelfs onder. De Liberale Vakbond ACLVB wil dat de wettelijke pensioenen verhogen, maar niet ten koste van de werkenden in de samenleving. De fiscale stimulatie van pensioensparen moet behouden blijven.

Naast de versterking van het wettelijk pensioen,  is de Liberale Vakbond ook altijd voorstander geweest van een aanvullend pensioenstelsel op niveau van sectoren en bedrijven.  Voor de ACLVB is dit  een noodzakelijk aanvullend inkomen als buffer om de bestaande levensstandaard toch enigszins te kunnen aanhouden.

De ACLVB wil de sectorale aanvullende pensioenplannen voor alle werknemers laten aanvaarden en toepassen met een zo klein mogelijk onderling verschil. KMO’s die maar één werknemer in dienst hebben, moeten ook een bijdrage leveren. Het aanvullend pensioen mag niet gebruikt worden om het loon te drukken. Het is een voordeel voor later en geen deel van het huidige loon.
 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart