Havens: bijkomende richtlijnen Coronavirus

19/03/2020 - 15u

In deze uitzonderlijke tijden past een uitzonderlijk woord van dank aan iedereen die in de haven de handen uit de mouwen steekt, nu en in de komende weken. Een dikke merci! Het Covid-19 virus heeft een invloed op ons allemaal. Er heerst terecht veel ongerustheid en daarom hebben de vakbonden en de werkgevers samen met de medische en veiligheidsexperten nationale richtlijnen opgesteld die geldig zijn voor alle havens om onszelf en onze werkmakkers maximaal te beschermen.

We dringen er bij al onze werkgevers en al onze havenarbeiders op aan om onderstaande richtlijnen – die op dit moment ruim verspreid worden - nauwgezet op te volgen.

Nu is het moment om alles uit de kast te halen en de samenhorigheid en solidariteit te tonen die onze haven zo sterk maakt. WIJ moeten er voor zorgen dat de logistieke keten niet stopt en dat de bevoorrading naar de winkels kan blijven doorgaan! Sommigen spreken van een oorlogssituatie en daar lijkt het intussen ook op. Tijdens de bevrijding van Europa in 44-45 maakten de Belgische havens en de havenarbeiders HET verschil. Wij speelden een cruciale rol in de bevoorrading van de geallieerde legers. Laat ons vandaag in de voetsporen treden van onze voorgangers en, net als zij, met succes doen wat we moeten doen. Het land en onze gezinnen rekenen op ons !

 

 

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart