Loopbaanconsulent Halle-Vilvoorde

Op deze pagina:

  Publicatiedatum : 5/12/2019

  Situering

  Werknemers en werkzoekenden kunnen bij de verschillende transities in hun loopbaan geconfronteerd worden met diverse drempels. De loopbaanconsulent biedt ondersteuning en helpt een pad uittekenen om die drempels weg te werken en talenten zichtbaar te maken.

  Taken

  1. Zelfstandig organiseren van collectieve leersessies voor werkzoekenden met beperkte digitale competenties om hen te leren werken met “Mijn Loopbaan” en hen te stimuleren om online te solliciteren.

  2. Individuele loopadviesgesprekken voeren met (kwetsbare) werknemers en werkzoekenden om hen te ondersteunen bij het solliciteren, het zoeken van een opleiding, oriëntatie, het gebruiken van digitale sollicitatietools, het vinden van jobkansen als SWT’er, …

  3. Organiseren van diverse workshops voor werknemers die slachtoffer werden van een herstructurering of sluiting, om hen kennis te laten maken met mogelijke jobkanalen, de lokale arbeidsmarkt, oriëntatietools, …

  4. Schoolverlaterslessen geven in diverse onderwijstypes om potentiële vroegtijdige schoolverlaters wegwijs te maken op de arbeidsmarkt

  5. Coachen en adviseren van syndicaal afgevaardigden die willen meewerken aan het verbeteren van de omgevingsvoorwaarden op hun bedrijfsvloer zodat werknemers met een grotere afstand tot de werkvloer meer kansen hebben om er aan de slag te gaan en te blijven.

  Je verplaatst je voornamelijk naar Asse, Vilvoorde, Halle en Zaventem voor afspraken met je klanten. Vorming, bijscholing e.d. kan in gans Vlaanderen plaatvinden. Voor je standplaats kan je kiezen tussen Asse of Vilvoorde.

  Profiel

  Als loopbaanconsulent beschik je over de volgende competenties:

  • Je bent ondernemend, je hebt didactische vaardigheden, analytisch en synthetiserend vermogen, je kan goed (actief) luisteren en je hebt ervaring met gesprekstechnieken en coaching. Je kan mensen motiveren, oplossingsgericht en empowerend begeleiden. Je kan op een laagdrempelige manier communiceren.
  • Je bent klantvriendelijk en beschikt over organisatievermogen en kan zelfstandig werken.
  • Je hebt een lerende houding, je bent integer en hebt een goed empathisch vermogen.
  • Je kan functioneren op A1-niveau (door ervaring of diploma)
  • Vertrouwdheid met de sociale wetgeving, met talentgericht strategisch HR-beleid en met de problematiek van de werkloze uit de kansengroepen is een pluspunt
  • Je kan werken met de courante PC-toepassingen
  • Je hebt een rijbewijs en eigen wagen.
    

  Wij bieden

  Een voltijdse job, maar 4/5 is bespreekbaar. Een boeiende en leerrijke werkervaring met een maatschappelijk zinvolle opdracht, ruimte voor initiatief, opleidingsmogelijkheden, flexibele verlofregeling.

  Hoe solliciteren?

  Brief

  Koen De Jaeger
  Personeelsdirecteur
  Koning Albertlaan 95
  9000 Gent

  Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
  Of zoek uw secretariaat via de kaart