Arbeiders Volvo Cars zijn vertrouwen in directie kwijt

13/09/2017 - 12u

Na een werkonderbreking van 2 dagen hebben de werknemers en vakbonden bij Volvo Cars Gent beslist om over te gaan tot staking. 

Aanleiding voor de onrust zijn de nieuwe werkverdeling na het vertrek van de XC60, de enorme werkdruk op sommige stations en het vertrouwen dat bij vele medewerkers volledig zoek is vanwege een aantal niet nagekomen beloftes uit het verleden. Het ontbreekt ook aan een degelijke opleiding voor zowel nieuwe werknemers als de bestaande populatie.

Er werd op dinsdag een eerste akkoord bereikt tussen vakbonden en directie. Hier werd een eerste stap gezet om tegemoet te komen aan de verzuchtingen van de werknemers. Dit heeft echter de mensen niet kunnen overtuigen om het werk te hervatten. 

Op dit moment heeft de meerderheid van de arbeiders het werk neergelegd, de werkwilligen worden wel binnengelaten in het bedrijf.

Vandaag is om 10 uur een verzoeningsvergadering van start gegaan tussen vakbonden en directie van Volvo Cars te Gent. 

Manuel Van Oostende, Bestendig Secretaris ACLVB: "We hopen vandaag verdere stappen te kunnen zetten en oplossingen te vinden die ook op lange termijn het werk voor iedereen werkbaar maken en houden. Als dat lukt, zal het vertrouwen onder de arbeiders pas echt kunnen hersteld worden. De Volvo-directie zal daadwerkelijk moeten bewijzen dat ze het vertrouwen waard is!" 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart