Nationale betoging Non-Profit: wij willen vooruit, niet achteruit

28/10/2016 - 11u

Het is genoeg geweest

Dag in dag uit zorgen de Non-Profit werknemers voor een kwalitatieve dienstverlening in de diverse Non-Profitsectoren. Zij verdienen daarvoor respect! Zij verdienen daarvoor een positief beleid met aandacht voor de gerechtvaardigde bekommernissen van het personeel.

De ACLVB heeft een eisenbundel overgemaakt aan de regering. De regering blijft echter oorverdovend stil… behalve als het gaat om besparen, afschaffen of op de helling zetten van duur bevochten voordelen voor het personeel.

De lijst van personeelsonvriendelijke maatregelen wordt lang. Nog meer flexibiliteit door de 38 uren werkweek op jaarbasis te berekenen, de verstrenging van de regels rond SWT en loopbaanonderbreking, de indexsprong, een te mager of helemaal geen aanvullend pensioen, het snoeien in de aanmoedigingspremies in de Vlaamse Non-Profit, de tax-shift cadeau’s voor de werkgevers zonder dat daar ook maar iets tegenover staat ten gunste van het personeel... En als klap op de vuurpijl, vorige week, de regeringsbeslissing dat de VAP-dagen voor 45 plussers op de schop mogen.
 

De ACLVB wil met de Non-Profit VOORUIT en niet achteruit

We weigeren ons neer te leggen bij een desastreus beleid. Daarom organiseert de ACLVB in gemeenschappelijk vakbondsfront op 24 november 2016 een NATIONALE BETOGING met alle Non-Profitsectoren uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Verzamelen om 10u00 aan het BRUSSEL-NOORDSTATION. Vertrek betoging om 10u30.

Vind hier onze affiche.

Overtuig jouw collega's om mee te gaan en samen vooruit te gaan voor de Non-Profit. En dit samen met de ACLVB, jouw helpende hand.

  • Eisenbundel Federale sectoren, klik hier.
  • Eisenbundel Vlaamse sectoren, klik hier.

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart