Woonzorgcentra : eerst voldoende veiligheid voor personeel en bewoners, dan pas geleidelijk aan bezoek!

16/04/2020 - 10u

Eerst voldoende veiligheid voor personeel en bewoners, dan pas geleidelijk aan bezoek!

Voor de ACLVB zijn de eerste testresultaten onder bewoners en personeel in de woonzorgcentra niet van die aard om gerust te zijn over de situatie, integendeel. Er moet voldoende zekerheid zijn over de effectiviteit van de noodmaatregelen die de afgelopen dagen (veel te laat) zijn genomen, vooraleer nieuwe risico’s worden genomen door bezoek voor bewoners toe te laten.

Onze residentiële zorgvoorzieningen zijn volop in de weer om de COVID-epidemie reëel in kaart te brengen en op een gestructureerde manier afzonderingsmaatregelen te nemen voor bewoners en personeel die positief getest werden op het COVID-19 virus. In een situatie van hoge werkdruk en bijkomende uitval van personeel is het momenteel heel moeilijk realiseerbaar om bezoek toe te laten, ook al begrijpen we de nood eraan en is het bezoek onderworpen aan strikte regels.

Het is onbegrijpelijk dat deze boodschap de wereld wordt ingestuurd zonder voorafgaand overleg met de betrokken sector. Onze mensen doen hun uiterste best om deze crisis te weerstaan. De  confrontatie met tegenstrijdige berichten leiden alleen maar tot nog meer verwarring en dat kunnen we missen als kiespijn.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart