Geen negatieve indexering voor de arbeiders van de sector voor de orthopedische technologieën deze maand.

14/01/2021 - 14u

Januari is normaal gesproken de maand waarin de salarissen in de sector voor de orthopedische technologieën worden geïndexeerd. Indexering is een systeem dat wordt toegepast om uw koopkracht te behouden. Inderdaad, wanneer de kosten van levensonderhoud stijgen, is het noodzakelijk dat je salaris ook stijgt om de prijsstijging tegen te gaan (inflatie). Helaas gebeurt het dat het tegenovergestelde gebeurt en dat de prijzen van bepaalde producten dalen. Dit wordt deflatie genoemd. In deze gevallen is de indexering negatief en worden de lonen verondersteld te dalen.

Dat is de situatie waarin we ons bevinden. De afgelopen maanden heeft de economie het niet goed gedaan en is er sprake geweest van deflatie. Aangezien arbeiders en bedienden twee verschillende indexeringssystemen hebben, heeft deze periode van deflatie een verschillend effect op beide categorieën. De bedienden worden één keer per jaar en dus over de hele periode 2020 geïndexeerd, terwijl de arbeiders vier keer per jaar worden geïndexeerd. Bedienden hebben een indexering van 0,95% op basis van de gezondheidsindex van het jaar 2020, terwijl arbeiders een negatieve indexering hebben op basis van de gezondheidsindex van de laatste maanden van 2020, die maanden van deflatie waren.

Om de lonen niet te verlagen, hebben de sociale partners echter besloten om geen negatieve indexering toe te passen voor arbeiders. De minimumlonen in de sector blijven dus dezelfde als die gepubliceerd in juli (datum van de laatste indexering) die u hieronder kunt vinden.

Nog vragen ?

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.

Download

Download

Lonen van juli

 
 
 
 
Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart