banner-airport-jobs.jpg

Let us keep our airport jobs

08/02/2017 - 11u

Met de slogan ‘Let us keep our airport jobs’ slaan vakbonden, werkgevers en vakverenigingen de handen in elkaar. Aan de hand van verschillende acties willen we niet alleen het belang van de huidige 60.000 jobs dankzij Brussels Airport duidelijk maken aan de politiek en het brede publiek. We willen vooral ook waarschuwen dat duizenden jobs op zeer korte termijn in het gedrang komen als er geen oplossing komt voor de Brusselse geluidsnormen.
 

Wat wil ‘Let us keep our airport jobs’ verkrijgen?

Op korte termijn willen we dat de tolerantiedrempels met betrekking tot de Brusselse geluidsnormen blijven. Dat is een eerste noodzakelijke stap om vervolgens met alle betrokkenen op zoek te gaan naar een gebalanceerde oplossing met aandacht voor tewerkstelling, omwonenden, milieu en economie. We willen een stabiel juridisch kader zodat we grondige toekomstplannen kunnen maken.

Ongeveer 20.000 mensen zijn aan het werk bij een van de 260 bedrijven op de luchthaven. Nog eens 40.000 jobs worden gecreëerd met dank aan de luchthavenactiviteiten. Daarmee is Brussels Airport de tweede grootste economische motor van het land. Maar als de regeringsleiders niet tot een akkoord komen, wordt dit aantal gewoonweg gedecimeerd. Zonder oplossing voor de dreigende nultolerantie vanuit het Brusselse gewest, worden de luchtvaartmaatschappijen geconfronteerd met 5,5 keer meer boetes die kunnen oplopen tot 62.000 euro. Gewoon omdat ze de richtlijnen volgen van de federale diensten. “Luchtvaartmaatschappijen vragen zich af of het nog wel wenselijk is om vanop Brussels Airport te vliegen. Enkelen zijn al naar het buitenland verhuisd, de bijhorende jobs natuurlijk ook. Indien er niets verandert, staan op korte termijn zo’n 3.500 jobs op de helling.”
 

Vul de digitale postkaart in

Vul een digitale postkaart in, gericht aan Premier Charles Michel op: http://www.keepourairportjobs.be
Volg ons ook op Facebook :ACLVB CGSLB aviation : https://www.facebook.com/AclvbAirport/

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart