Brussels Airlines: Bestemming niet duidelijk !

26/04/2018 - 18u

Vanaf vandaag kan de pilotengemeenschap zich uitspreken over het ultieme voorstel zoals dit door de directie gisteren op tafel werd gelegd. Aangaande pensioenen, work-life balance en verloning werd immers een aantal weken onderhandeld ingevolge een verzoeningsvergadering. Tot 4 mei kan de pilotengemeenschap zich uitspreken over dit concrete voorstel , waarna eventueel harde acties mogelijk zijn.

Onderhuids is er meer aan de hand. Sinds de ‘wissel van de macht’ twee maanden geleden, is er nog geen concrete duidelijkheid gekomen over de concrete toekomstplannen binnen de Eurowings Group. De nieuwe directie laat nauwelijks in zijn kaarten kijken. Het effect op aantal vluchten en tewerkstelling op middellange termijn is onduidelijk. De beslissing om de Cargo afdeling, die winstgevend is nota bene, uit te sourcen naar Lufthansa was het eerste wapenfeit en boezemt weinig hoop in.

De ACLVB wil dat er snel klare wijn geschonken wordt: een duidelijk groeiscenario voor Brussels Airlines, met plaats voor iedereen die zich de voorbije jaren dubbel heeft geplooid voor de maatschappij.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart