Sociale verkiezingen: ACLVB kan zich niet vinden in ‘nieuwe’ structuur De Lijn

03/02/2020 - 12u

In aanloop naar de sociale verkiezingen van mei 2020 heeft de directie onlangs ingrijpende wijzigingen voorgesteld in de overlegstructuren met betrekking tot de ondernemingsraden en de comités preventie en bescherming.

Zo wil de directie het sociaal overleg voortaan organiseren via 1 overkoepelende ondernemingsraad (in plaats van de huidige 6) en 3 comités preventie en bescherming  (in plaats van de huidige 6).

Als ACLVB kunnen wij ons niet vinden in deze ‘nieuwe’ structuur omdat zij onvoldoende rekening houdt met de verschillende stelplaatsen en burelen die verspreid liggen over gans Vlaanderen. Bovendien vrezen wij dat deze structuur (1 ondernemingsraad en 3 comités preventie en bescherming) het sociaal overleg uitholt en dus ondermijnt.

Bijgevolg heeft de ACLVB een gerechtelijke procedure opgestart waarbij wij de arbeidsrechtbank verzoeken om De Lijn te verplichten sociale verkiezingen te organiseren met het behoud van de huidige structuur te weten 6 ondernemingsraden en 6 comités preventie en bescherming.

De pleidooien hierover vinden plaats nu woensdag 5 februari eerstkomende om 10.30 uur in de arbeidsrechtbank te Antwerpen. Het vonnis wordt verwacht op maandag 10 februari eerstkomende.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart