Liberaal en sociaal

Het is niet altijd nodig om het hard te spelen. Integendeel, de ACLVB bewijst dat overleg werkt. Er zijn genoeg nieuwe manieren om de boodschap ‘loud & clear’ over te brengen. Dat start met praten. Uiteraard gaan we over tot actie als de situatie erom vraagt. Maar steeds doordacht, zonder onze focus te verliezen. Dat maakt ons niet toevallig tot de meest efficiënte vakbond.

We bereiden ons dag in dag uit voor op de sociale verkiezingen 2016. Ondertussen blijven we groeien en kandidaten zoeken. We zijn benieuwd naar je eigen visie en inbreng. Wellicht iets voor jou?

Wat zijn sociale verkiezingen?

Om in bedrijven of andere organisaties een rol van formaat te kunnen spelen heeft een vakbond verkozenen nodig voor de overlegorganen. Alleen dan kan een vakbond sleutelen aan de werkomstandigheden en het welzijn van ALLE werknemers.

Deelnemen aan de sociale verkiezingen is dus een win-win situatie : de ACLVB kan via zoveel mogelijk kandidaten een duidelijke stem hebben in de overlegorganen én jij kan als kandidaat het opnemen voor je collega’s en mee zorgen voor hun welzijn op de werkvloer.

Lees meer

Infomomenten sociale verkiezingen West-Vlaanderen

Militant voor de sociale verkiezingen 2016? Heb je vragen of ben je op zoek naar tips en weetjes als (nieuwe) militant? Wij ontmoeten je graag op een van onze infomomenten in West-Vlaanderen.

Meer over de infomomenten

Deel ons

 

Laat je inspireren

Ervaringen van kandidaten bij de vorige sociale verkiezingen geven je een helder beeld over de unieke aanpak van de Liberale Vakbond. Lees hier hun verhalen!

 

Ik ben kandidaat en kan dus rekenen op

Als kandidaat kan je op een heleboel dingen rekenen : steun, service en opleiding bijvoorbeeld. Maar voor de Liberale Vakbond is ook het motto Eigen Visie, Vrije stem onlosmakelijk verbonden met je kandidatuur.

Lees meer

Verkiezingskalender 2016

De sociale verkiezingen 2016 verlopen via een vast omlijnde procedure.

De bescherming van de kandidaten, het indienen van de lijsten, het aanplakken van de verkiezingsdatum … dienen op een vast tijdstip te gebeuren.
Ontdek de data per verkiezingsdatum.

Lees meer

De ondernemingsorganen

De ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk ... elk van deze ondernemingsorganen heeft specifieke bevoegdheidsdomeinen en aandachtspunten. Lees er meer over :