banner-fedex.jpg

FedEx kondigt ontslag van 385 werknemers in België aan

12/06/2024 - 14u

Vandaag werd tijdens een Bijzondere Ondernemingsraad het voornemen van FedEx aangekondigd om in België 385 werknemers te ontslaan, wat neerkomt op 28% van het personeelsbestand. Deze vijfde ontslagronde treft met name de ondersteunende backoffice functies, maar ook operationele functies zullen niet worden gespaard. Daarnaast zal FedEx nieuwe technologieën implementeren, wat zal leiden tot het verdwijnen van operationele functies. Binnen Europa worden in totaal 2000 werknemers getroffen door deze ontslagronde.

FedEx motiveert deze ingreep als platte kostenbesparing. Wij, als werknemersorganisaties, vinden het onbegrijpelijk dat de jarenlange toewijding van vele werknemers, die zich met hart en ziel voor het bedrijf hebben ingezet, zomaar aan de kant wordt geschoven. De herstructurering van de Finance organisatie enkele jaren geleden heeft aangetoond dat snelle en blinde kostenbesparingen desastreuze gevolgen kunnen hebben.

Het verdere proces zal verlopen volgens de Wet-Renault, die een wettelijke informatie- en consultatieronde voorschrijft. Tijdens deze ronde zullen wij er alles aan doen om naakte ontslagen te voorkomen.

Dit is sinds de overname van TNT in 2016 de 5e ontslagronde. Ondertussen zitten we aan een kleine 1000 jobs die zijn verdwenen of zullen verdwijnen.

De vakbonden zullen zich verzetten tegen de zoveelste banenvernietiging en steunen elke actie vanuit het personeel.

Foto: JHVEPhoto - stock.adobe.com

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart