banner-betoging-16-december.jpg

Vrijdag 16 december: nationale betoging in Brussel

01/12/2022 - 13u

Voor meer koopkracht en tegen te hoge energieprijzen!
 

Voor bruto loonsverhogingen

De loonnormwet blokkeert onze lonen voor de eerstvolgende 6 jaren! De winstmarges van de Belgische bedrijven breken tegelijkertijd records. Wij willen waar mogelijk over échte loonsverhogingen kunnen onderhandelen. Daarom moeten we af van de loonnormwet. De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) gaf ons al gelijk.
 

Voor een bevriezing van de energieprijzen

Europa blijft dralen met een voldoende laag plafond om de facturen betaalbaar te maken. Daarom moet België zelf in actie schieten om de energierekening van de gezinnen meer te verlichten.
 

Voor meer belastinginkomsten uit kapitaal

De minister van Financiën stelt een fiscale hervorming voor die kapitaalinkomsten meer zou laten bijdragen. Wij roepen de regering op om werk te maken van een belastingverschuiving, opdat werknemers netto meer overhouden en kapitaal, bedrijven en vermogens meer bijdragen.

De ACLVB ziet een progressieve Dual Income Tax nog altijd als de oplossing voor een rechtvaardige fiscaliteit.
 

Voor de automatische loonindexering

De werkgevers doen er alles aan om de automatische loonindexering in twijfel te trekken. Dat zullen wij nooit aanvaarden. Handen af van de automatische indexering van lonen, wedden en sociale uitkeringen! Het is de bescherming tegen koopkrachtverlies.
 

Voor een vrouwvriendelijke pensioenhervorming

Ouderschapsverlof, tijdskrediet, geboorteverlof en perioden van werkloosheid moeten meetellen voor toegang tot het minimumpensioen.
 

Voor het behoud van het bestaande tijdskrediet

De regering opent een frontale aanval op de combinatie van privé- en beroepsleven door tijdskrediet voor kinderopvang in te perken. Alle evaluaties tonen nochtans dat de bestaande tijdskredietregelingen net uitgebreid zouden moeten worden.
 

Tegen de uitbreiding van de flexi-jobs

Werknemers worden niet beter van onzekere jobs. Ze verdienen échte, volwaardige jobs, met fatsoenlijke lonen.

Afspraak aan het Brusselse Noordstation om 10 u.

Wij blijven erop hameren, zolang de werknemers niet krijgen wat ze verdienen!

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart