15 juni Internationale Dag van gerechtigheid | alle respect voor onze bewakingsagenten!

15/06/2022 - 22u

Kom volgende week maandag met ons en voor ons manifesteren !

Vandaag is het de 32ste Internationale Dag van gerechtigheid. De bedoeling is om vandaag de werknemers uit de bewaking en schoonmaak te bedanken voor hun dagelijkse inzet. De Covid-crisis heeft ervoor gezorgd dat de functies van bewakers en schoonmakers meer in de verf zijn gezet. Deze twee sectoren werden trouwens als "essentiële sectoren" erkend.

Het is belangrijk om het respect te herhalen dat de agenten verdienen!

Laten we iedereen eraan herinneren dat - wanneer we naar supermarkten, kantoren, instellingen, luchthavens, ziekenhuizen, enz. gaan - er werknemers zijn die het mogelijk maken om dat in veilige en propere omstandigheden te doen.

Laat ons aan de werkgevers tonen dat de we de hangende dossiers in gang willen zetten! Laten we ons hiervoor mobiliseren!

De werkgevers van de bewakingssector hebben niet begrepen dat er verschillende dossiers al heel lang op tafel liggen en dat we nog steeds niet tot een akkoord of een concrete beslissing zijn gekomen omtrent :

  • De functieclassificatie moet in 2022 klaar zijn, onze deskundige functieclassificaties werkt er samen met de sociale partners al 10 jaar aan!
  • Een syndicale onthaaldag is nog steeds niet goedgekeurd in de ondernemingen!
  • Reiskosten: de functie van bewaker brengt een zekere flexibiliteit met zich mee. Onze agenten moeten daarvoor een billijke vergoeding krijgen. Met de stijging van de brandstofprijzen, moeten we reageren!

Men dient niet te betalen om te mogen gaan werken!

Erkenning en respect zijn essentieel voor een werknemer en dat begint met correcte lonen die de inflatie respecteren. De verwarming, de voeding, de brandstof, het onderkomen,… de prijzen vliegen de pan uit.

De dagelijkse kosten zijn sterk gestegen! De bewakingsagenten kunnen dat niet zomaar ondergaan en verdienen erkenning.

We willen jullie massaal mobiliseren om aan de werkgevers te laten zien dat het genoeg is geweest. Radicale maatregelen moeten genomen worden. De loonnormwet moet worden aangepast opdat de lonen zouden kunnen stijgen.

Sluit je aan voor de nationale betoging voor koopkracht, betaalbare energie en vrije loononderhandelingen.

Afspraak maandag 20 juni tegen 10u aan de Albert II-laan, aan het begin van de Emile Jacqmainlaan te Brussel.

 

 

Nog vragen ?

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.

Download

Download

Download de flash

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart