Sectoronderhandelingen Handel gestart !

03/09/2021 - 12u

Eisenbundel ingediend !

Vandaag, 3 september, hebben de Vakorganisaties hun eisenbundel ingediend bij de werkgeversfederatie (Comeos) voor de 3 paritaire comités : PC 311 (niet-voeding), PC 202 (voedingssupermarkten) en PC 312 (hypermarkten Cora- Carrefour en Hema).

Op de agenda staan gesprekken over :

  • brutoverhogingen van de barema's ;
  • tijdelijke werkloosheid (overmacht) - (gelijkstelling voor de sectorale premies en eindejaarspremie, toeslag,...) ;
  • arbeidorganisatie - betere afstelling privé-beroepsleven (tijdskrediet, uurrooster, roulement, vervanging van zieken,...) ;
  • veiligheid in de winkels ;
  • collectieve arbeidsduurvermindering (onder de vorm van herinvoering van betaald kwartiertje en 32-urenweek op 4 dagen) ;
  • verbetering van de arbeidsovereenkomsten ;
  • eindeloopbaan (SWT, tijdskrediet) ;
  • ...

Er zijn meerdere data voorzien tot eind oktober. Jullie afgevaardigden zullen jullie op de hoogte houden van de vooruitgang van de gesprekken. Blijft alvast gemobiliseerd!

Wij stellen echter vast dat Comeos, met veel aandacht in de media, enthousiast is om het Brusselse Gewest te helpen in zijn vaccinatiecampagne door lokalen in de winkels ter beschikking te stellen. Wij betreuren echter dat overal in de winkels de veiligheidsmaatregelen worden opgeheven, ook in het Brussels Gewest : geen bewaker, geen handgel, niet meer desinfecteren van de lokalen,... Wij betreuren evenees de talrijke voorvallen waarmee het personeel te maken krijgt. Zij hebben moeten strijden om vaccinatieverlof te krijgen,... Achter de winkelramen vallen de maskers af !

Het gemeenschappelijk vakbondsfront CNE-ACV PULS/ SETCA-BBTK/CGSLB-ACLVB.

Nog vragen ?

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.

Like onze Facebook-pagina en volg het laatste nieuws over de Handel via https://www.facebook.com/aclvbhandel/notifications/.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart