Recht op 3 opeenvolgende weken vakantie
Vanaf 10/05/2021 heeft elke werknemer uit bovengenoemde sector, op zijn vraag, jaarlijks recht op een minimumperiode van drie opeenvolgende weken vakantie. Voor werknemers die in het weekend werken, omvat deze periode drie opeenvolgende vrije weekends.
Functie van de interne sociale overlegorganen
De toekenning kan beperkt worden wegens organisatorische noodwendigheden. Onder organisatorische noodwendigheden wordt verstaan het verzekeren van de personeelsomkadering voor het functioneren van de dienst, nadat alle beschikbare ondersteunings- of vervangingsmogelijkheden binnen het organisatorisch kader zijn ingezet tijdens de betrokken vakantieperiode. Omwille van de continuïteit van de dienstverlening dient de verlofplanning tijdig te worden opgemaakt.
Deze elementen maken deel uit van overleg in de interne sociaal overlegorganen!
Werken in de zorg aantrekkelijker maken
Deze maatregel wordt genomen om een betere balans privé-beroepsleven mogelijk te maken en de aantrekkelijkheid van werken in de zorgsector te verhogen.
CAO in uitvoering van VIA6 van 30/03/2021
Deze collectieve arbeidsovereenkomst is gesloten in uitvoering van het Vlaams Intersectoraal Akkoord voor de social/nonprofitsectoren (‘VIA6’) van 30/3/2021, LUIK II, DEEL I.9 “Jaarlijks recht op drie weken aaneensluitend vakantie”.
Wie valt er allemaal onder het toepassingsgebied geregionaliseerde sectoren van het PC 330 onder bevoegdheid van de Vlaamse overheid?
Dat zijn de hierna vermelde inrichtingen en diensten die door de Vlaamse Gemeenschap worden erkend en/of gesubsidieerd :
- de categorale ziekenhuizen (dit is elk ziekenhuis dat uitsluitend beschikt over een G-dienst (revalidatie van geriatrische patiënten) en/of een Sp-dienst (gespecialiseerde dienst voor behandeling en revalidatie) als vermeld in artikel 5, §1, I, eerste lid, 3° en 4°, van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen);
- de rusthuizen voor bejaarden, de rust- en verzorgingstehuizen, de dagverzorgingscentra, de assistentiewoningen, de centra voor kortverblijf voor bejaarden;
- de psychiatrische verzorgingstehuizen;
- de initiatieven van beschut wonen;
- de revalidatiecentra met uitsluiting van, de instellingen waarmee het Verzekeringscomité van het Riziv op voorstel van het College van geneesheren directeurs, in uitvoering van artikel 22, 6° van de wet betreffende de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen gecoördineerd op 14 juli 1994, een overeenkomst heeft gesloten en die niet vallen onder de toepassing van artikel 5, § 1, I, 5° van de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming van de instellingen;
- de multidisciplinaire begeleidingsequipes en netwerken palliatieve zorgen.
Nog vragen ?
Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.
Like onze Facebook-pagina en volg het laatste nieuws over de Non-Profit via https://www.facebook.com/aclvbnonprofit