#SAM

Op deze pagina:

  SAM, JONG syndicalist

  Onze generatie, onze verantwoordelijkheid

  Laten we dapper zijn en ons engageren! Wij, de jongeren, zijn de toekomst van de arbeidsmarkt en het is tijd om ons te laten gelden. Ga met ons mee op avontuur en laat het bedrijf zien dat jongeren een gedurfde en constructieve visie hebben op onze toekomst. De sociale verkiezingen naderen snel en dit is het ideale moment om onze ideeën te verdedigen.

  Help ons de toekomst vorm te geven, want elk idee telt en iedereen heeft  de kracht om een verschil te maken.
  “Ik ben SAM” en SAM is Samir, Samuel, Samantha, Samira, Sammy, … SAM is jij, ik, hij en zij! SAM is alle jonge mensen!
   

  En waarom jij niet?

  Wat zijn sociale verkiezingen?

  Elke 4 jaar worden er sociale verkiezingen gehouden om de werknemersvertegenwoordigers in je bedrijf te kiezen. Deze gekozen afgevaardigden vertegenwoordigen de standpunten en eisen van hun collega’s tijdens overlegvergaderingen met het management. Sociale verkiezingen zijn DE manier om sociale  democratie in het bedrijf te brengen. Het betekent actief deelnemen aan het bedrijfsleven, je inzetten om de arbeidsomstandigheden te verbeteren, de belangen van de werknemers verdedigen, oplossingen zoeken en vinden … kortom, je bijdrage te leveren!
   

  Waarom kandidaat worden en wat is de rol van een afgevaardigde?

  Het is belangrijk om een evenwichtige vertegenwoordiging te hebben. Jonge mensen zijn vaak onder-vertegenwoordigd in de interne organen van een bedrijf. Door je verkiesbaar te stellen, kun je het  evenwicht herstellen en zorgen voor een eerlijkere vertegenwoordiging.
  Meedoen aan dit avontuur betekent je perspectieven verruimen, deelnemen aan debatten en keuzes voor de toekomst beïnvloeden … Wie kan er beter voor jongeren opkomen dan een jongere?

  Wat leren en persoonlijke ontwikkeling betreft , is kandidaat zijn een vormende ervaring die je in staat stelt je communicatie-, management- en probleemoplossingsvaardigheden te ontwikkelen.

  Naast vakbondsbetrokkenheid is het ook een menselijke ervaring die je zelfvertrouwen en interpersoonlijke vaardigheden een boost zal geven.

  Download

  Download het pamflet

  Lees ook: 
  Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
  Of zoek uw secretariaat via de kaart