PC 120/214 : harmonisatie functieclassificatie arbeiders/bedienden

29/03/2021 - 14u

In het kader van de harmonisering van de "statuten" van arbeiders en bedienden, zijn de sociale partners (vakbonden en werkgevers) in het PC 120 en PC 214 overeengekomen een sectorale functiestudie te laten uitvoeren met de bedoeling om te komen tot een uniforme functieclassificatie voor zowel arbeiders als bedienden.

Hieronder vindt u een inventaris met "referentiefuncties". Wat is een referentiefunctie ?  Dit is een functie die als vergelijkingspunt fungeert bij de indeling van een functie in een functieclassificatie.

1) In de korte inhoud, vindt u de verschillende domeinen / subsectoren van de textielsector waarin deze referentiefuncties werden ingedeeld. Deel 2 betreft de echte textielfuncties, terwijl deel 1 en 3 de niet specifiek textiel functies bevat. 
2) In de inventaris (voorstel) vindt u de referentiefuncties cfr. de indeling in 1) en een korte omschrijving ervan.

Wat willen we u vragen ? Om na te zien in deze lijst of u uw functie terug vindt in deze lijst. 

Het is mogelijk dat niet alle functies bestaande in de bedrijven hierin opgenomen zijn en dus 100% overeenkomen, het gaat nl. om referentiefuncties. (zie definitie eerder) 
Maar we willen wel weten of de functie die u uitoefent, in deze indeling en onder een bepaalde referentiefunctie kan "matchen". Indien dit absoluut niet het geval is, of u heeft hierover vragen of opmerkingen, aarzel niet uw ACLVB-afgevaardigde of ACLVB-secretaris hierover te willen contacteren. Graag hadden we hierop uw eventuele reacties voor 30/4/2021. 


 

 
 
 
 

Nog vragen ?

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart