PsC 140.01 | Sectoronderhandelingen Bus & Car sector opnieuw vastgelopen!

13/11/2023 - 10u

Op vrijdag 10 november zaten we opnieuw aan tafel met de werkgevers om verder te onderhandelen over een sectorakkoord in de bus- en carsector. Jammer genoeg moeten we voor de 4de keer op rij vaststellen dat de werkgevers opnieuw niet bereid zijn om tot een fatsoenlijk sectorakkoord te komen!

0% waardering van de werkgever

Tijdens de sectoronderhandelingen is gebleken dat werkgevers weinig bereidheid tonen om hun werknemers op passende wijze te waarderen. De voorgestelde koopkrachtpremie van werkgevers is totaal ontoereikend en onacceptabel. We vinden het dan ook  opmerkelijk dat werkgevers aan de ene kant klagen dat ze geen geschikt personeel kunnen vinden, maar aan de andere kant weigeren ze de sector aantrekkelijker te maken. Zelfs nadat de werkgevers, met het invoeren van flexijobs in de sector, een vervroegd kerstcadeau kregen van de federale regering zijn ze niet bereid iets voor hun bestaande personeel te doen.

Eisen glashelder

Onze eisen zijn glashelder: we willen een degelijk sectorakkoord met een koopkrachtpremie van 250 euro voor alle werknemers uit de sector, in overeenstemming met het sectorakkoord dat de sociale partners bij De Lijn op vrijdag 20 oktober hebben bereikt.

Het praten is voorbij, tijd voor actie!

Het gezamenlijk vakbondsfront van alle deelsectoren zal  de komende dagen een actieplan uitwerken. Het is tijd om op te staan, en om te laten zien dat we vastberaden zijn om een eerlijk sectorakkoord te verkrijgen.

We moeten beroep doen op de massale actiebereidheid van alle werknemers in alle bedrijven om de werkgevers van gedachten te doen veranderen.

Informeer alvast jullie collega’s in  afwachting van een eerste actiedag. Laten we samen strijden voor een betere toekomst in de bus- en carsector!

Nog vragen ?

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.

Download

Download

Download het pamflet

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart