PC 140.02 (Taxis) : Lees hier het akkoord dat is onderhandeld in jouw sector

20/10/2021 - 14u

Sectoraal akkoord Taxi's (arbeiders en garagepersoneel)

De Covid-crisis heeft een negatieve impact gehad op de taxisector. De verplichte sluiting van de toeristische sector, evenementensector en horecasector, alsook de invoering van telewerken, waren pijnlijke maatregelen voor onze sector.

Tijdens de onderhandelingen met de werkgevers, eiste de ACLVB de invoering van een gegarandeerd minimumdagloon in plaats van een gegarandeerd minimummaandloon. Helaas werd dit punt niet weerhouden aangezien dit een extra kost betekent voor de werkgever.

Zoals reeds gezegd, was de onderhandelingsmarge beperkt als gevolg van de loonnorm. Na lange besprekingen hebben de sociale partners een alomvattende overeenkomst voor alle werknemers in de sector van het PC 140.02 bereikt.

Wij zijn erin geslaagd om voor 2021, en dit op recurrente wijze vanaf 2022, een ecocheque ter waarde van 100 euro (volgens specifieke pro rata-regels) per werknemer  te verkrijgen.

Bovendien is overeengekomen de terugbetaling van de fietsvergoeding te verhogen (van 0,21 cent/km naar  0,24 cent/km heen en terug). Meteen is dit de maximaal fiscaal vrijgestelde fietsvergoeding.

Vanaf nu worden de kosten voor de IBP-chauffeurskaart door uw werkgever vergoed.

De verschillende CAO's (tijdskrediet/eindeloopbaan, SWT) zijn ook verlengd volgens de wettelijke bepalingen.

Hieronder vind je de sectorale overeenkomst.

 

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.

Download

Sectorale overeenkomst

 
 
 
 
Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart