PC 119 ( handel in voedingswaren) - overeenkomsten met IFAPME

23/04/2021 - 19u

Vandaag ondertekende ACLVB in aanwezigheid van Waals minister van Economie Willy Borsus en de andere sociale partners twee overeenkomsten met IFAPME voor de voedingshandel (PC 119), om het duaal leren en de promotie van de beroepen in de sector verder te ontwikkelen.

De handel in voedingswaren staat gekend als een diverse sector met 1.400 ondernemingen en 8.500 werknemers in het Waals Gewest. De sector kampt onder meer met knelpuntvactures en wil daarom meer inzetten op levenslang leren, duaal leren en de promotie van zijn beroepen in het onderwijs.

Dominik Roland, Nationaal Sectoraal Verantwoordelijke ACLVB voor de handel in voedingswaren: “Binnen dit overlegmodel, is het vermijden van oneerlijke concurrentie tussen werknemers onze uiterste prioriteit. Dit betreft uiteraard de arbeids- en loonvoorwaarden. Daarnaast gaat het ook over de gezondheid van de werknemers. Zo staan ergonomie en de problematiek van spier- en skeletaandoeningen centraal in het opleidingsaanbod van onze sector. Met dit partnerschapsovereenkomst met zorgen wij ervoor dat ook de werknemers van morgen bekwaam zijn en worden opgeleid om een goede houding aan te nemen om zo stress, ongevallen en voortijdige slijtage te voorkomen.”


 

 

 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart