1. De generieke gids
Het is van toepassing op alle sectoren en legt de nadruk op de belangrijkste voorzorgsmaatregelen op het werk: beschermende uitrusting, sociale afstand, reiniging van handen en werkplekken, ... Het is een waardevol instrument voor overlegorganen die werken rond preventie en een goede communicatie met de werknemers.
https://werk.belgie.be/sites/default/files/content/news/Generiekegids_light.pdf
2. De sectorale gids
Het somt de maatregelen op die moeten worden genomen voor de 3 belangrijkste categorieën van horecabedrijven: hotels, restaurants en cafés. Het stelt de werknemers in staat zich goed voor te bereiden, duidelijk te communiceren met de klanten en de interventies van externe medewerkers in de horeca te organiseren. Steeds weer is het hier een communicatiemiddel voor overlegorganen.
3.De gids opgesteld door de FOD Economie
Het biedt een snel, duidelijk en beknopt overzicht van de minimumregels die in acht moeten worden genomen om goed te kunnen functioneren in de horeca.
https://economie.fgov.be/nl/publicaties/gids-voor-een-veilige
Deze 3 gidsen blijven referentie-instrumenten. Het zijn afspraken die op de werkplek moeten worden genomen en die meestal tussen collega's moeten worden genomen. Aarzel niet om ze u eigen te maken.