Gelijke kansen

Op deze pagina:

  Als er gesproken wordt over gender en diversiteit, denken velen misschien dat dit niet over hen gaat of hen niet aanbelangt. Toch zien we dat het debat over gender, diversiteit en antidiscriminatie een positieve evolutie kent. Er wordt meer en meer over gesproken en juist hierdoor krijgt het een belangrijkere rol in het leven van iedereen, ook al is men er zich niet direct van bewust. Hoe klein dit gegeven ook kan zijn, toch kan dit een grote impact hebben naar de mensen in onze omgeving: hoe bewust zijn we van onze eigen mogelijkheden en die van de mensen rondom ons en bovendien hoe heeft dit tenslotte een beïnvloeding op ons gedrag: welke ervaring en welke rol speelt dit hierin?

  De bestrijding van ongelijkheden en discriminaties, onder meer gebaseerd op leeftijd, migratieachtergrond, fysieke of mentale mogelijkheden dragen eveneens de belangstelling van de ACLVB.
   

  Wat is belangrijk voor de ACLVB?

  • Het creëren van een diverse en inclusieve sfeer op de werkvloer;
  • Het continu voeren van een strijd tegen alle vormen van discriminatie op de arbeidsmarkt en met een bijzondere aandacht voor de problematiek van transgenders en holebi’s;
  • Het schenken van de nodige aandacht aan het beleid in de onderneming via onthaal, opleidingen en informatie rond gender en diversiteit.
  Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
  Of zoek uw secretariaat via de kaart