Werk je in de stoffering en houtbewerking? Welkom in het paritair comité 126!

06/04/2021 - 11u

Vanaf 1 april behoren de bedienden van de stoffering en houtbewerking tot een nieuw paritair comité. Aan hun arbeidsvoorwaarden verandert er voorlopig niks.

Elke werknemer in de privésector behoort tot een paritair comité. Voor elk paritair comité gelden er regels: hoeveel loon verdien je, hoe lang mag je werken, aanvullend pensioen, opleiding enz. Deze worden afgesproken tussen de werkgevers en vakbonden van de sector. Het nummer van jouw paritair comité vind je doorgaans op jouw loonbrief. Ook het RSZ-nummer van je werkgever staat doorgaans op je loonbrief. Als de eerste drie cijfers van dat nummer 055 zijn, dan behoor je tot de stoffering en houtbewerking.

Tot einde maart behoorden de bedienden van de stoffering en houtbewerking tot het paritair comité 200 (aanvullend paritair comité voor de bedienden). Vanaf 1 april behoren zij tot het paritair comité 126. Ook de arbeiders van deze sector behoren hiertoe.

Dit verandert niks aan de arbeidsvoorwaarden van deze bedienden. Alle regels die op 31 maart van toepassing waren, blijven vanaf 1 april van toepassing.

Werk je in de stoffering en houtbewerking, maar behoor je tot het paritair comité 201 (zelfstandige kleinhandel), of 226 (internationale handel, vervoer en logistiek)? Dan blijf jij in je huidig paritair comité en ga je niet naar het paritair comité 126.

 

 

 

 

 

 

 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart