banner-aclvb-weet-raad.png

Heb je recht op klein verlet als je deeltijds werkt?

24/05/2017 - 13u

Als deeltijdse werknemer heb je recht op klein verlet wanneer de verletdag valt op een dag waarop je normaal zou werken. Voor gebeurtenissen waarvoor de dag van het klein verlet uitdrukkelijk is bepaald, zal de deeltijdse werknemer er dus enkel recht op hebben indien hij normaal gezien zou werken op die dag.

Bijvoorbeeld: Treedt jouw broer of zus in het huwelijk op een vrijdag, dan kan je genieten van een dag klein verlet als je werkt op vrijdag. Werk je niet op vrijdag, dan kan je er geen gebruik van maken.

Gaat het om een gebeurtenis waarbij je als werknemer de afwezigheidsdag(en) kan kiezen (bv. bij eigen huwelijk of plechtige communie van jouw kind), dan heb je als deeltijdse werknemer hetzelfde keuzerecht met dezelfde beperkingen als een voltijdse werknemer.

Bijvoorbeeld: Als de plechtige communie of het feest van de vrijzinnige jeugd van jouw zoon of dochter op een dag valt waarop je niet werkt, mag je de verlofdag de dag voor of de dag na de gelegenheid opnemen. Valt de gelegenheid bijvoorbeeld op een zondag, mag je jouw verlofdag opnemen zaterdag, zondag of maandag. Werk je echter geen van deze dagen, dan kan je niet genieten van klein verlet.

Meer weten?

Als ACLVB-lid vind je extra informatie over klein verlet op onze website en in de ACLVB weetwijzer, het gratis naslagwerk over sociaal recht voor onze leden.

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je lokale ACLVB-secretariaat. Onze medewerkers zullen je graag helpen met het beantwoorden van jouw vraag.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart