Tijdelijk werkloos? De voordelen van de elektronische controlekaart eC3.2

20/04/2023 - 14u

Beslist je werkgever om bij tijdelijke werkloosheid de papieren controlekaart te vervangen door een elektronische controlekaart, dan biedt dit heel wat voordelen. Niet alleen voor je werkgever, maar ook voor jou als werknemer zijn er tal van voordelen te ontdekken.
 

Gemakkelijk

De controlekaart eC3.2 ziet er iets anders uit dan de papieren versie, maar is eenvoudig te gebruiken. Er is één kalender per maand waar- op je arbeidsdagen, ziektedagen, vakantiedagen en andere niet-vergoedbare dagen online kan aangeven. Je gebruikt hiervoor een computer of tablet, of je installeert de ‘app eC3.2’ op je smartphone.
 

Meer mogelijkheden

De eC3.2 biedt meer mogelijkheden dan de papieren kaart. Per dag kan je meerdere situaties aanduiden, mochten die zich voordoen. Er is zelfs de mogelijkheid om bepaalde situaties te specifiëren, bijvoorbeeld collectieve vakantie of individuele vakantie, arbeid bij een andere werkgever enz. Wil je nog extra informatie meegeven, dan is ook daar ruimte voor voorzien.

Heb je je vergist bij het invullen van de kaart? Geen probleem, een vergissing kan je via de elektronische controlekaart makkelijk rechtzetten tot zolang de kaart niet is ingediend.
 

Veilig

De eC3.2 is een beveiligde onlinedienst van de sociale zekerheid waartoe enkel jij als werknemer toegang hebt.
Het risico op verlies of beschadiging wordt herleid tot nul.

Je verstuurt de controlekaart elektronisch naar ACLVB vanaf de vroegst toegestane bevestigingsdatum aangeduid op de kalender. 
Onmiddellijk volgt een bevestiging en ben je dus gerust dat de kaart is ingediend.
 

Meer nog

Geen post- of verplaatsingskosten! En … tevens goed voor het milieu!

De elektronische controlekaart wordt beschikbaar gesteld via de portaalsite van de sociale zekerheid www.socialsecurity.be/burger of via de eC3.2 app.

Voorlopig blijft ook de papieren variant van de controlekaart bestaan wanneer je werkgever de eC3.2 niet invoert in het bedrijf

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart