banner-fiche-fiscale.jpg

Vorig jaar werkloos? Waar vind je je fiscale fiche?

22/04/2024 - 10u

Zoals elk jaar dien je binnenkort weer je belastingbrief in te vullen. Dat kan op papier, via de elektronische aangifte Tax-on-web, of je kunt een vereenvoudigde aangifte toegestuurd krijgen die je moet nakijken. Ook als je (tijdelijk) werkloos geweest bent in 2023, heb je voor de belastingaangifte je fiscale fiche nodig.
 

Krijg ik die fiscale fiche automatisch toegestuurd?

Neen, niet automatisch.

  • Als de ACLVB van jou een geldig e-mailadres heeft, dan ontvang je een mail met de link naar ‘Mijn werkloosheidsdossier’. Daar kan je de fiscale fiche terugvinden en raadplegen.
  • Je fiscale fiche kan ook met de post verstuurd worden. Dat is sowieso het geval als je geen mail hebt ontvangen. De fiscale fiche wordt dan vanaf de tweede helft van april met de post verstuurd.
  • De fiscale fiche kan ook geraadpleegd worden in de elektronische aangifte van Tax-on-web via de online hulp, maar we raden je toch aan de fiscale fiche voor je (tijdelijke) werkloosheid te raadplegen in ‘Mijn werkloosheidsdossier’ van de ACLVB. Kijk op mwd.aclvb.be.
    Je kan er ook het bedrag van je lidgeld terugvinden voor het aantal dagen dat je werkloos was. Dat bedrag kan je in mindering brengen van je werkloosheidsuitkeringen.

Heb je tegen eind april toch niets ontvangen en heb je vragen, contacteer dan je ACLVB-secretariaat. Onze collega’s helpen je graag verder. De adressen van onze secretariaten en de openingsuren vind je elders op deze site.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart