banner-werkloosheid-vakantie.jpg

Volledig werkloos? Vergeet je vakantie niet op te nemen!

17/10/2023 - 14u

Als werkloze heb je recht op vakantie, en dat gedurende maximaal vier weken per jaar. Gedurende die periode moet je niet beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt en mag je in het buitenland verblijven.

Duid op je controlekaart alle vakantiedagen aan met de letter “V” !

Indien je recht hebt op vakantiegeld in 2023 (doordat je in 2022 nog arbeidsprestaties bij een werkgever leverde), kan je voor vakantiedagen geen werkloosheidsuitkering
ontvangen. Heb je in 2022 niet gewerkt, dan wordt je werkloosheidsuitkering doorbetaald tijdens je vakantieperiode.

Let op! De vakantiedagen die door vakantiegeld gedekt zijn, maar die je nog niet opnam gedurende het jaar, worden in mindering gebracht van je uitkeringen in december.
Je uitkering kan hierdoor een flink stuk lager zijn. Hou hiermee rekening zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Je zal in oktober een brief van de ACLVB ontvangen. Hierin wordt het aantal dagen betaalde vakantie dat je nog moet uitputten vermeld. Ga je niet akkoord met deze berekening, neem dan contact op met je ACLVB-secretariaat. Als je ons de nodige bewijsstukken (vakantiestrookjes, loonfiches of attesten van je werkgever) bezorgt, kan dit rechtgezet  worden.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart