De ACLVB begrijpt niet waarom Ferubel de Brusselse non-profit akkoorden blijft weigeren

23/10/2018 - 12u

Sinds de maand september en het afsluiten van de Brusselse non-profit akkoorden lijkt Ferubel, de federatie van rustoorden, star vasthouden aan haar (minderheids)standpunt. Sedert juli waren die akkoorden na onderhandelingen door de sociale partners goedgekeurd, maar om onduidelijke redenen blijft Ferubel ze weigeren.

Die weigering lijkt ons des te meer ongegrond omdat het akkoord voor de Brusselse non-profit het voorwerp uitgemaakt heeft van een volledige financiering van de maatregelen. Het voorzag meer bepaald een derde extralegale verlofdag, een betere tenlasteneming van de Brusselse vervoersonkosten, de verhoging van de koopkracht via de invoering van een premie en het opstarten van gesprekken over een functieclassificatie met nieuwe barema's.

Het is ongezien bij een federatie als Ferubel om akkoorden en verbeteringen omtrent de arbeidsvoorwaarden van de werknemers in de sector te weigeren … waarvoor de werkgevers trouwens geen cent zouden moeten uitgeven. De dialoog is nu verbroken. Daarom zullen de vakbonden een stakingsaanzegging indienen en beraadslagen over verdere acties.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart