PC 119 - Sectorale onderhandelingen verlopen moeizaam

28/06/2019 - 16u

Een sectorale overeenkomst is een essentieel kader voor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden (binnen de beschikbare marge van 1,1%) en een stabiele toekomst voor de sociale dialoog.


Op 27 juni is het Paritair Comité bijeengekomen om een stand van zaken van onze onderhandelingen te bespreken. Ze zijn moeizaam. Zoals het er nu uitziet, kunnen we niet tot een akkoord komen. Tot nu toe, en onder voorbehoud van overeenstemming, stemmen we ermee in om de beschikbare marge van 1,1 procent te vullen. Maar het moet nog steeds volledig zijn en ook voldoen aan de verwachtingen van de onderhandelingen binnen het bedrijf.

Verhoging van de fietsvergoeding, afschaffing van de 2 km-grens voor de kosten van het openbaar vervoer, uitbreiding van het SWT-systeem of focus op risicogroepen? Dit zijn punten van een overeenkomst die nog steeds mogelijk zijn.

We moeten ook vooruitgang boeken in het kwalitatieve aspect van uw werk. Een kader voor werkbaar werk of sectorale opleiding, goede vrije onderhandelingen in bedrijven of een constructieve aanpak voor het einde van de loopbaan zijn wegen die we moeten bewandelen.

Deze wegen zullen in september opnieuw worden bewandeld.

Meer verhaal, minder kabaal!

 

 

 

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart