banner-caterpillar.jpg

ACLVB geschokt door sluiting Caterpillar in Gosselies

02/09/2016 - 11u

Ondanks alle opofferingen van het personeel de laatste jaren (3 jaar geleden gingen bij een grote herstructurering al 1.400 jobs verloren) heeft de directie van Caterpillar toch besloten de vestiging in Gosselies te sluiten. De gangbare overlegcultuur met de vakbonden werd met de voeten getreden. In het verleden werden de sociale partners altijd op informele wijze op de hoogte gebracht van dergelijke problematieken. Vandaag was er enkel een officiële aankondiging. IJzig, staalhard, onmenselijk.

De economische logica achter deze sluiting ontgaat ons. Er werd zelfs zwaar geïnvesteerd in de vestiging en er waren engagementen aangegaan. Caterpillar is het Europese pronkjuweel van de groep.

Uiteraard zal de ACLVB het opnemen voor de getroffen werknemers.

We ondersteunen alle initiatieven die zullen genomen worden door de overheid (Waals Minister-President Paul Magnette en Eerste Minister Charles Michel). We vragen hun om hun politieke meningsverschillen opzij te zetten en efficiënt samen te werken voor de werknemers en hun gezinnen, die nu volkomen ontredderd zijn.  

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart