Geslaagde zomertournee! ACLVB boost je koopkracht

17/10/2023 - 13u

Zag je de blauwe camper van de Liberale Vakbond ook in jouw buurt deze zomer? De ACLVB-medewerkers doorkruisten heel België om hun constructieve ideeën met je te delen!

Aan industriezones, bedrijfsterreinen en winkelcentra … in alle hoeken van het land deelden teams van ACLVB-medewerkers van eind juni tot september flyers uit, met daarop de voorstellen van de Liberale Vakbond voor een verhoging van de maaltijdcheques. Want die maaltijdcheques zijn sinds 2016 niet meer gestegen in waarde. Terwijl voeding alsmaar duurder werd! Voeding is overigens geen luxeproduct, maar een basisbehoefte.

De ACLVB dringt aan op een verhoging van de maaltijdcheque

  • meteen wordt een grote groep gezinnen er beter van, maaltijdcheques zijn het vaakst toegekende extralegaal voordeel
  • goed voor de binnenlandse besteding: maaltijdcheques moeten in België gebruikt worden
  • een maaltijdchequeverhoging geldt voor iedereen die er recht op heeft, ongeacht het loon
  • een verhoging is makkelijk door te voeren, het wettelijk kader bestaat al

Positieve reacties

Gert Truyens, Vlaams Gewestsecretaris ACLVB blikt tevreden terug op deze ‘ACLVB on tour’. “Overal waar we kwamen, kregen we positieve reacties. ‘Blij dat we dit vernemen’, vertelden de mensen die we informeerden over ons standpunt en onze betrachting inzake maaltijdcheques. Sommigen stelden ons bijkomende vragen.”

Het standpunt van de Liberale Vakbond is dan ook uniek. “Met ons voorstel tot verhoging van de maaltijdcheques gaan we voor extra netto koopkracht voor de mensen. Daar maakt ACLVB het verschil, het gaat om een netto voordeel. Wij willen er ook voor ijveren dat het stelsel van maaltijdcheques in alle bedrijven wordt toegepast.”

“Voor herhaling vatbaar!”, aldus Gert Truyens over deze zomertournee. En dat vinden ook de honderden ACLVB-medewerkers die in alle zones in Vlaanderen, Brussel en Wallonië hun schouders onder dit initiatief gezet hebben. “Er heerste een grote solidariteit en een prettig groepsgevoel onder de collega’s. Veel flyerteams bestonden zowel uit medewerkers
van de plaatselijke secretariaten en lokale syndicale werking, als van de centrale ondersteunende diensten in Gent en Brussel. Perfect om helemaal opgeladen te zijn voor de intense periode die er de volgende maanden aankomt.”

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart