Kritiek Unizo op verhoogde ontslagbescherming voor werknemers is geheel onterecht en vreemd

24/05/2024 - 13u

De Liberale vakbond ACLVB hekelt de uitspraken van Unizo rond de verhoogde ontslagbescherming voor werknemers en de kritiek op de ontslagbescherming van kandidaten die momenteel tijdens de sociale verkiezingen opkomen.

Dat werkgevers niet gelukkig zijn met meer ontslagbescherming is ons uiteraard niet vreemd. Wel bizar zijn de uitspraken van Unizo in de pers want het ging hier om een omzetting van Europese richtlijnen waarbij Unizo binnen de NAR (Nationale Arbeidsraad) zelf is meegegaan met die onderhandelingen. Zoiets kan je dus niet meer na de feiten aankaarten en bovendien horen er bij elke onderhandeling ook toegiften langs beide kanten.

De bijkomende kritiek op de ontslagbescherming van kandidaten sociale verkiezingen en afgevaardigden is een riedeltje dat bij elke sociale verkiezing door werkgevers wordt afgespeeld, maar ook dit is totaal onterecht.

Gert Truyens, Nationaal Voorzitter van ACLVB: “Als je je kandidaat stelt, toon je een sterk sociaal engagement ten opzichte van je collega’s en nota bene ook je eigen organisatie. Je neemt ook een risico daar waar werkgevers het sociaal overleg minder genegen zijn, dus een bescherming is niet meer dan normaal. Maar waarom de vakbondsafvaardiging steeds negatief benaderen? Ik ken veel werkgevers die heel blij zijn met een sterke afvaardiging zodat hun personeelsdiensten goed weten wat er speelt op de werkvloer.”

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart