banner-resultaat-esv-2024.jpg

ACLVB behaalt zevende overwinning op rij bij sociale verkiezingen

30/05/2024 - 11u

“Werknemers hebben nood aan ons positief alternatief!”

Na een intense campagneperiode heeft ACLVB opnieuw geschiedenis geschreven met de resultaten van de sociale verkiezingen. “We hebben meer stemmen gehaald dan ooit tevoren en hebben meer mandaten gewonnen in talrijke bedrijven. Dit is de zevende keer op rij dat we zo’n overwinning behalen, wat onze groeiende invloed en het vertrouwen van meer dan 200.000 werknemers bevestigt!”, aldus een tevreden Gert Truyens, Nationaal Voorzitter van ACLVB.

De cijfers spreken voor zich: met 15.169 unieke geregistreerde kandidaten, een stijging van 5% ten opzichte van 2020, en een toename van 7% in het aantal ingediende lijsten, heeft de Liberale Vakbond meer dan 10% van alle zetels behaald. Daarnaast is er een stijging van ongeveer 5% in het aantal stemmen, wat resulteert in een stemmenaandeel van meer dan 14%.

“We winnen echt op alle fronten, hoe je de cijfers en statistieken ook bekijkt. We gaan vooruit in Brussel, in Vlaanderen en in Wallonië. Zowel in Ondernemingsraden als in de CPBW’s wonnen onze kandidaten meer stemmen”, verduidelijkt Truyens.
 

Positieve aanpak die werkt

ACLVB onderscheidt zich steeds door in te zetten op constructief overleg en positivisme. Belangrijke thema’s in de campagne waren koopkracht, werkbaar werk en een kwalitatieve eindeloopbaan. “Deze thema’s blijven onze focus. Dit resultaat danken we aan de voortdurende inzet en steun van onze leden en afgevaardigden, die baat hebben bij de praktische oplossingen die we bieden voor de alledaagse problemen van werknemers”, aldus Truyens.
 

Groei en alsmaar vaker de grootste

ACLVB komt op in ongeveer 1 op de 3 bedrijven en haalt alsnog een stemmenresultaat van meer dan 14%.  Dat betekent concreet dat daar waar ACLVB opkomt, er veelal heel wat hoger gescoord wordt dan het landelijk gemiddelde van 14,12% van de stemmen voor CPBW en 13,87% van de stemmen voor OR. “In meer en meer bedrijven zijn we lang niet meer de kleinste vakbond en zien we ons vaker als tweede grootste en alsmaar meer zelfs als grootste vakbondsfractie. Denk bijvoorbeeld aan de KU Leuven, Colruyt Group, Callebaut, enz…”, aldus Truyens.

De resultaten tonen ook dat de aanpak van ACLVB breed gedragen wordt door werknemers uit alle sectoren en niveaus en doet geloven dat er nog meer groei zal volgen. Zowel bij arbeiders, bedienden, kaders als jongeren zag de Liberale Vakbond immers een stijging in het aantal stemmen.
 

“Sociale verkiezingen als voorbeeld voor politici!”

Gert Truyens is, naast de behaalde resultaten, ook tevreden over het eerlijke verloop van de campagne.

“Campagnes voer je nooit alleen! Ondanks verschillen in standpunten met andere vakorganisaties, zag ik een campagne gericht op vooruitgang en samenwerking, zonder negatieve aanvallen. Dit toont aan dat het ook anders kan”, concludeert Truyens.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart