Sociale verkiezingen 2020: groei in aantal ACLVB-kandidaten vormt basis voor opnieuw stemmenwinst

22/09/2020 - 15u

Morgen start de verkiezingsprocedure officieel op. De ACLVB gaat er vol energie weer tegenaan om van de sociale verkiezingen, die nu doorgaan van 16 tot en met 29 november, een succes te maken voor alle werknemers en kandidaten.

Het uitstel naar november werd in de zomervakantie bekendgemaakt. Dit is niet de meest evidente periode om mensen te mobiliseren. Het campagne voeren zal er deze keer in heel wat bedrijven ook anders aan toe gaan. Respect voor de regels van  ‘social distancing’, moeilijk bereikbare collega’s in thuiswerk of tijdelijke werkloosheid vormen uitdagingen om campagne te voeren.

Mario Coppens, Nationaal Voorzitter: “Dat de stemcampagne deze keer anders moet gevoerd worden door de coronacrisis, is nog een understatement.  Maar onze mensen staan klaar om het beste van zichzelf te geven én het aantal ACLVB-kandidaten kent ook deze keer een positieve groei. Reden genoeg om ook nu opnieuw te geloven in een vooruitgang voor de Liberale Vakbond.”

Met 13.000 kandidaten kent de ACLVB een nieuwe groei van 5%. De ACLVB zal lijsten kunnen neerleggen in 4.000 technische bedrijfseenheden. Concreet betekent dit dat de ACLVB deelneemt in 40% tot 50% van de technische bedrijfseenheden naargelang het overlegorgaan. Ook dit betekent een stijging in vergelijking met de sociale verkiezingen van 2016.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart