Ontex: winstmaximalisatie voor alles, 489 banen op de tocht

13/06/2024 - 17u

Opnieuw een wrange ochtend. Tijdens Bijzondere Ondernemingsraden vanmorgen heeft luierproducent Ontex aangekondigd 489 banen te willen schrappen. De productievestiging in Eeklo zou volledig opgedoekt worden, waarbij alle 349 productiegerelateerde jobs verdwijnen. In de vestiging in Buggenhout staan 140 banen op de tocht. 
“De operationele kostenefficiëntie in heel Europa versterken”, zo verklaart het Ontex-management deze ruwe ingreep.


Dit is een slag in het gezicht van de honderden getroffen werknemers en hun gezinnen.

“De afgelopen jaren moesten we al 2 herstructureringen slikken met afvloeiingen in de vestiging te Eeklo”, zegt Manuel Van Oostende, Bestendig Secretaris ACLVB voor Ontex Eeklo. “Werknemers werden verplaatst en moesten zich omscholen. Er werden besparingen gedaan, zogezegd allemaal om het werk in Eeklo te behouden. Nu blijken dat allemaal loze beloftes te zijn geweest.”

Bovendien doet Ontex het financieel-economisch lang niet slecht. “Wel integendeel. Maar andermaal is duidelijk dat winstmaximalisatie primeert op jobbehoud in België!”

ACLVB is solidair met de honderden werknemers van wie de job koudweg verplaatst wordt naar andere Europese Ontex-fabrieken.

Carole De Wilde, Bestendig Secretaris ACLVB voor Ontex Buggenhout: “We zullen er alles aan doen om jobs te redden. In ieder geval kunnen de betrokken werknemers de komende maanden rekenen op onze volle steun en begeleiding! Het scenario van vandaag verdienen zij niet!”

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart