Huishoudhulpen van Partena staken!

12/06/2018 - 10u

Al geruime tijd vechten de afgevaardigden van de huishoudhulpen het asociale personeelsbeleid van Partena Dienstencheques aan. Sinds het laatste conflict van juni 2017 is er nooit echt respect voor het sociaal overleg geweest, laat staan respect voor de huishoudhulpen.

De druppel die de emmer deed overlopen was het eenzijdig toekennen van een blijfpremie aan de huishoudhulpen van het overgenomen Solide Forta om niet naar de concurrentie te stappen.

De 1800 andere huishoudhulpen van Partena Dienstencheques, die al jaren het uithangbord zijn van het bedrijf stonden weer in de kou. Ondanks de herhaalde vraag om een vorm van waardering van hun anciënniteit, kregen ze weer een koude douche van Partena want voor hen is geen budget.

Daarop werd een stakingsaanzegging gedaan die heeft geresulteerd in een verzoeningsvergadering op niveau van het paritair comité. De vergadering vond gisteren plaats en was de ultieme kans voor Partena om hun waardering voor de huishoudhulpen, die reeds jaren loyaal zijn aan het bedrijf, uit te drukken.

Partena heeft deze kans niet gegrepen en wenst verder te teren op de loyaliteit van zijn personeel zonder daar enige vorm van waardering tegenover te zetten.

Wel, voor ons is het genoeg geweest! De grenzen van de loyaliteit zijn bereikt, ons geduld is op! Daarom roepen wij alle huishoudhulpen van Partena op zich aan te sluiten bij ons verzet door mee te staken vanaf donderdag 14 juni, voor onbepaalde tijd.

ACLVB-ACV-ABVV

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart