ACLVB wil duidelijkheid en behoud van werkgelegenheid voor werknemers Albert Heijn

30/01/2017 - 14u

Vandaag werd duidelijk dat Carrefour en Colruyt geen plannen hebben om de winkels van Albert Heijn over te nemen.

Bestendig Secretaris Thomas Vanbiervliet: ‘Het personeel heeft geen behoefte aan ‘fake news’. Vorige week zei men nota bene op de Ondernemingsraad in onderhandeling te zijn met overnemers.’

ACLVB wil meer duidelijkheid omtrent de plannen van de acht vestigingen en het behoud van de werkgelegenheid voor het personeel. Meer transparantie over de gesprekken zou de werknemers alvast meer context geven over wat klopt en wat niet. ACLVB wil dat er klare wijn wordt geschonken voor de werknemers en hun vele gezinnen die al maanden in het ongewisse worden gelaten. 

De Nederlandse supermarktgroep Ahold is vorig jaar gefuseerd met de Belgische supermarktketen Delhaize. Toen werd door de Belgische Mededingingsautoriteit de voorwaarde gesteld dat Albert Heijn acht van haar 42 winkels in België moet verkopen aan een andere supermarkt, omdat de fusiegroep anders te machtig zou worden.

Het gaat om de Albert Heijn-winkels op de Groenplaats en het Kiel in Antwerpen, de winkels in Turnhout, Lokeren, Leuven, Boortmeerbeek, Oudenaarde en de vestiging in de Overpoortstraat in Gent.

Na één jaar is nog geen enkele van de acht winkels verkocht. Intussen neemt de ontevredenheid over een tekort aan investeringen in deze winkels en het gebrek aan motivatie bij de interimkrachten toe bij de werknemers. Bovendien houdt de directie haar personeel aan het lijntje met onduidelijke informatie.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart