Verkoop 4 Albert Heijn-winkels: Eindelijk duidelijkheid voor betrokken werknemers!

13/03/2017 - 19u

Vandaag maakte Albert Heijn België bekend dat er voor 4 van de 8 te verkopen winkels een overnemer gevonden is. Drie van de vier winkels gaan over naar Lidl, eentje wordt Tanger. De Liberale vakbond is tevreden dat er eindelijk duidelijkheid is voor de werknemers uit de reeds 4 verkochte AH winkels.

Vanaf 1 mei gaan de AH-winkels van Oudenaarde, Leuven en Turnhout worden “Lidl”. De winkel op het Kiel gaat over naar “Tanger”. Voor de overige winkels zijn er nog gespreken gaande. De werknemers nemen hun loons –en arbeidsvoorwaarden mee naar de nieuwe werkgever.

Thomas Vanbiervliet, Bestendig secretaris ACLVB: “Voor de werknemers van de getroffen winkels die nu een overnemer hebben, komt nu alvast een einde aan een lange tijd van onzekerheid. Ze kunnen nu verder bouwen aan hun toekomst zonder het knagende gevoel van onzekerheid”.

De Liberale vakbond hoopt ook dat voor de werknemers in de overgebleven winkels (Lokeren, Antwerpen Groenplaats, Boortmeerbeek en Gent Overpoort) ook snel duidelijkheid komt na meer dan een jaar wachten.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart