Bouw (PC 124): De elektronische controlekaart tijdelijke werkloosheid (eC3.2)

25/09/2023 - 15u

​Sinds 18 september 2023 kunnen bouwarbeiders gebruikmaken van de elektronische controlekaart tijdelijke werkloosheid, oftewel eC3.2. Dit is een nieuwe manier om je tijdelijke werkloosheid bij te houden, maar het is belangrijk om te weten dat het nog steeds oké is om de papieren controlekaart te gebruiken als je dat liever hebt. Je bent niet verplicht om digitaal te werken.

Wat is de eC3.2?

De eC3.2 is een online tool waarmee je, als tijdelijk werkloze, je werkloosheid kan melden. Je gebruikt de onlinedienst om je controlekaart tijdelijke werkloosheid in te vullen, te raadplegen, te wijzigen en te versturen. Dit helpt om te bepalen hoeveel geld je krijgt als je tijdelijk werkloos bent.

Om de eC3.2 te gebruiken, moet je aangesloten zijn bij een uitbetalingsinstelling zoals de ACLVB. Ook moet je werkgever akkoord gaan of moet er een schriftelijk akkoord zijn (CAO, arbeidsreglement …) binnen het bedrijf.

Je hoeft niet digitaal te werken als je dat niet wilt. Je mag nog steeds de papieren controlekaart gebruiken als je geen akkoord hebt voor de eC3.2.

Hoe gebruik je de eC3.2?

Download de app:

Hier als je een Iphone hebt

Hier als je een ander type smartphone hebt

Soms kan het zijn dat je geen toegang krijgt als je werkgever dat niet wil of als er geen gegevens van jou zijn wanneer je tijdelijk werkloos bent.

De eerste keer dat je het gebruikt, moet je bevestigen dat je het elke maand zal gebruiken. Als je van werkgever verandert, kan je het alleen gebruiken als die werkgever ermee akkoord gaat. Kom gerust langs in je ACLVB-kantoor als het niet lukt.

Hoe werkt de eC3.2?

Het ziet er anders uit dan de papieren kaart, maar het is makkelijk te gebruiken. Je kan aanduiden wanneer je hebt gewerkt, ziek was, vakantie had, of andere dingen die invloed hebben op je werkloosheid. Als je een fout maakt, kan je die gemakkelijk herstellen voordat je het indient.

Je kan het elektronisch versturen naar de ACLVB en je krijgt een bevestiging dat het goed is aangekomen. Zo hoef je je geen zorgen te maken.

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met je ACLVB-secretariaat.

Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart