Onthaal voor nieuwe medewerkers en uitzendkrachten

23/06/2021 - 10u

Te veel gebruikers houden onvoldoende rekening met de noodzaak van een onthaal voor nieuwe vaste werknemers alsook voor uitzendkrachten. Door gebrek aan tijd, nalatigheid en soms onwetendheid wijzen ze uitzendkrachten toe aan een werkpost zonder hen de informatie te verstrekken die nodig is om veilig te werken.

In 2020 is Preventie en Interim gestart met een grote sensibiliseringscampagne over het onthaal van uitzendkrachten. In het kader van deze campagne werden er tools ontwikkeld zoals een onthaal-notitieboekje, checklist voor de uitzendkracht en checklist voor de gebruiker.

Het doel van deze campagne is de uitzendkrachten te informeren over het onthaal en de inhoud daarvan en hen te sensibiliseren voor de noodzaak om voldoende geïnformeerd te zijn om veilig bij een gebruiker te kunnen werken. Daarnaast richt deze campagne zich tot de gebruikers om hen te informeren over het verplichte onthaal van nieuwe werknemers en hen ondersteunen om de praktijk in het bedrijf te versterken.

  • Wil je meer weten over de onthaalcampagne van P&I? Klik dan hier.
  • Heb je vragen over uitzendarbeid? Ga dan naar www.aclvb.be/nl/uitzendarbeid. De ACLVB biedt immers antwoord op vele vragen. 
Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
Of zoek uw secretariaat via de kaart