Internationale en Europese betrekkingen

Op deze pagina:

  Als Liberale Vakbond met een open blik op de wereld en solidariteit hoog in het vaandel, laat de ACLVB haar stem ook horen op internationaal en Europees niveau. Vandaag de dag zijn werknemers wereldwijd steeds nauwer verbonden, maar ook steeds meer afhankelijk van elkaar. Multinationale bedrijven, vrijhandel en digitalisering zorgen ervoor dat sociale problemen en vakbondsuitdagingen niet ophouden aan de landsgrenzen.

  In het kader van de Verenigde Naties Agenda 2030 en de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) Waardig Werk Agenda, richt de ACLVB haar internationale werking op de centrale boodschap van “leave no one behind” in deze snel veranderende wereld van werk.

  Door de Europese integratie, wordt ook een deel van de politieke beslissingen over het arbeidsmarktbeleid en de sociale zekerheid naar een hoger niveau getild. Dit betekent dat ook vakbondswerk zich niet kan beperken tot het nationaal niveau. Internationale samenwerking en Europese acties maken dus een essentieel onderdeel uit van ons streven naar betere levens voor werknemers. 

  De ACLVB gaat via internationale samenwerking de dialoog aan met vakbonden in het buitenland. Via projecten met partners, voornamelijk in Afrika, wisselen we ervaringen uit en versterken we de syndicale werking op mondiaal vlak. Ook op Europees niveau werkt de ACLVB samen met andere vakbonden voor een sterk Sociaal Europa. Zo klinkt onze stem luider in het debat en wegen we op de Internationale en Europese besluitvorming.

  Contactgegevens

  Secretariaat
  Boudewijnlaan 8 - 1000 Brussel
  Tel.  02/509.16.00
  E-mail : international@aclvb.be en europa@aclvb.be

  Kies een ACLVB-secretariaat bij u in de buurt voor de beste service ::
  Of zoek uw secretariaat via de kaart